Marte Frisnes - historien bak smykkene

marte frisnes at home lilleaker

- Et smykke er personlig og har en historie. Spør en hvilken som helst kvinne om smykkene hennes og hun vil huske hvor hun fikk dem, hvem av, og i hvilken sammenheng. Å få lov til å være en liten del av de historiene, og ikke minst få høre noen av dem, det er jeg utrolig takknemlig for.

Det finnes en unik historie bak alle smykkene til Marte Frisnes også. Hvert armbånd, halskjede, ring eller øredobb blir først til i skisseboka hennes, gjerne når hun er litt nærmere himmellegemene som ofte går igjen som motiver.

- Jeg er mest kreativ på reiser, og spesielt når jeg flyr. Jeg en lidenskapelig vagabond, så en jobb som tilbyr reiser og muligheten for å møte spennende mennesker er perfekt for meg. Men jeg finner inspirasjon overalt, på loppemarkeder, i arkitektur, og i bøker, og selvfølgelig henter jeg mye inspirasjon fra kvinnene som bærer smykkene.

marte frisnes at home lilleaker

Marte Frisnes vokste opp i Molde, og tilbragte store deler av barndommen på den vesle, forblåste øya Teistklubben i Møre og Romsdal. Kontrasten fra billedskjønne omgivelser, måkeskrik og bryggefester til Londons mangfoldige og kaotiske inntrykk, trafikkstøy og yrende uteliv er stor, men det var nettopp her hun slo seg opp som selvlært smykkedesigner i løpet av 2000-tallet.

- Jeg flyttet til London i 2003 og har vært heldig og kommet på trykk i store engelske magasiner som Vogue, Marie Claire, Glamour, og Harpers Bazaar, som var viktig for å få fotfeste i bransjen. Det som begynte som en lidenskapelig interesse for smykker og vakre ting, utviklet seg til en hobby og endte opp som et levebrød, og jeg føler meg derfor veldig priviligert.

I 2009 flyttet hun ut av London, men det er fremdeles langt fra Teistklubben til landsbyidyll i Shropshire utenfor Birmingham vest i England. Herfra administrerer hun en voksende, internasjonal bedrift. og her ligger også verkstedet hvor hun gir liv til skissene sine. Men smykkene, som alle blir håndlaget i England, finner ofte veien over Nordsjøen til glede for jenter i alle aldre.

- Selv om jeg bor i England nå, så er Skandinavia det største markedet. Men det er en generell vekst og interesse i Europa og i resten av verden. Jeg er heldig fordi smykkene faller i smak på tvers av generasjoner, de blir brukt av jenter fra 0-80 år! Jeg er bare opptatt av at produktene kjennes rett og det håper jeg de gjør for kundene mine også.

Kom innom at home på Lilleaker om du vil se nærmere på vårt utvalg fra Marte Frisnes smykkeunivers.

For et inspirerende innblikk i en smykkedesigners liv følg Marte Frisnes på Instagram, og vil du se hele utvalget kan du besøke nettsiden hennes her