Marte Frisnes - historien bak smykkene

marte frisnes at home lilleaker

- Et smykke er personlig og har en historie. Spør en hvilken som helst kvinne om smykkene hennes og hun vil huske hvor hun fikk dem, hvem av, og i hvilken sammenheng. Å få lov til å være en liten del av de historiene, og ikke minst få høre noen av dem, det er jeg utrolig takknemlig for.

Det finnes en unik historie bak alle smykkene til Marte Frisnes også. Hvert armbånd, halskjede, ring eller øredobb blir først til i skisseboka hennes, gjerne når hun er litt nærmere himmellegemene som ofte går igjen som motiver.

- Jeg er mest kreativ på reiser, og spesielt når jeg flyr. Jeg en lidenskapelig vagabond, så en jobb som tilbyr reiser og muligheten for å møte spennende mennesker er perfekt for meg. Men jeg finner inspirasjon overalt, på loppemarkeder, i arkitektur, og i bøker, og selvfølgelig henter jeg mye inspirasjon fra kvinnene som bærer smykkene.

marte frisnes at home lilleaker

Marte Frisnes vokste opp i Molde, og tilbragte store deler av barndommen på den vesle, forblåste øya Teistklubben i Møre og Romsdal. Kontrasten fra billedskjønne omgivelser, måkeskrik og bryggefester til Londons mangfoldige og kaotiske inntrykk, trafikkstøy og yrende uteliv er stor, men det var nettopp her hun slo seg opp som selvlært smykkedesigner i løpet av 2000-tallet.

- Jeg flyttet til London i 2003 og har vært heldig og kommet på trykk i store engelske magasiner som Vogue, Marie Claire, Glamour, og Harpers Bazaar, som var viktig for å få fotfeste i bransjen. Det som begynte som en lidenskapelig interesse for smykker og vakre ting, utviklet seg til en hobby og endte opp som et levebrød, og jeg føler meg derfor veldig priviligert.

I 2009 flyttet hun ut av London, men det er fremdeles langt fra Teistklubben til landsbyidyll i Shropshire utenfor Birmingham vest i England. Herfra administrerer hun en voksende, internasjonal bedrift. og her ligger også verkstedet hvor hun gir liv til skissene sine. Men smykkene, som alle blir håndlaget i England, finner ofte veien over Nordsjøen til glede for jenter i alle aldre.

- Selv om jeg bor i England nå, så er Skandinavia det største markedet. Men det er en generell vekst og interesse i Europa og i resten av verden. Jeg er heldig fordi smykkene faller i smak på tvers av generasjoner, de blir brukt av jenter fra 0-80 år! Jeg er bare opptatt av at produktene kjennes rett og det håper jeg de gjør for kundene mine også.

Kom innom at home på Lilleaker om du vil se nærmere på vårt utvalg fra Marte Frisnes smykkeunivers.

For et inspirerende innblikk i en smykkedesigners liv følg Marte Frisnes på Instagram, og vil du se hele utvalget kan du besøke nettsiden hennes her

Flash Tattoos - glitrende detaljer til nyttårsaften

Nyttårsaften er kvelden for alt som glitrer; fyrverki og stjerneskudd, champagne og paljetter. Da er det bare rett og rimelig at du får glitre med.

Enten du vil krydre det enkle eller toppe paljettkjolen; her er tilbehøret som løfter nyttårsantrekket helt inn til 2015.  På kort tid har Flash Tattoos gjort at midlertidige tatoveringer ikke lenger er forbeholdt innsiden av 90-tallets tyggegummipapir.  I dag kompletterer den gyldne kroppspynten alt fra festantrekk til strandsandaler verden over. Flash Tattoos kommer i flere stilvarianter der hver pakke inneholder en rekke variasjoner. Når du har funnet de kombinasjonene som står i stil med din feiring, kan du bære med deg glitteret fra nyttårsaften i minst fire dager. Om du vil. Se vårt skinnende utvalg fra Flash Tattoos over. Godt nyttår!

Et vakkert hvileskjær før siste innspurt

at home oslo interiørbutikk oslo interiør pynt design
- Når kalenderen viser 16. desember nærmer vi oss aller siste innspurt. Juletrefoten skal graves fram fra den underste esken gjemt innerst i hjørnet akkurat der taket møter gulvet på loftet. Ribbeoppskriften med svorgaranti skal blas opp i kokeboken som ikke har vært åpnet på ett år. Den siste gaven på listen skal hentes i en avsidesliggende butikk som man ikke visste fantes før i går. Selv om dagene frem mot julaften kan føles som den siste motbakken fremfor sjarmøretappen, er det fleste av oss enige om at julen er verdt innsatsen. Og vel så det.

Tradisjon tro har vi fylt vegger, hyller og bord med produkter og gavéidéer som varmer, gleder og pynter til jul. La deg gjerne inspirere av de vakre gjenstandene i billedserien under, om ikke annet som et lite hvileskjær før aller siste innspurt. Kanskje får du en god gaveidé eller tre? God jul og velkommen til oss hos At home på Lilleaker i Oslo.                                                    

athomesmakebiter-14.jpg
inspriasjon jul nisser.jpg

Eviggrønt for evigheten. Allerede i det 15. århundrets London var det en skikk å dekorere hus og kirker med grener fra eviggrønne busker og trær som laurbær, kristtorn, eik og eføy. I dag er symbolverdi gjerne byttet ut med nostalgi og affeksjon, men eviggrønne dekorasjoner gir likefullt liv til dører og stuer i utallige julepyntede hjem.                                                                     

Vakre bilder av pene julegaver. Fra venstre til høyre: Nostalgisk skiservise fra Chehoma, lekre detaljer fra Marte Frisnes, pyntet fasade utenfor At home og nydelige dufter fra Molton Brown.                

Ble du inspirert? Bli bedre kjent med et utvalg merkevarer du finner hos at home på Lilleaker her.

Pakk deg inn i Fleischer Couture

- Som så mange gründersuksesser før og etter, ble idéen om Fleischer Couture inspirert av oppdagelsen av et udekket behov.

Forhandler av Fleischer Couture i Oslo. Jakker, ullundertøy, gensere og luer fra Fleischer Couture hos At home på Lilleaker.

Fra Michelin til feminin

Maja Meilender Fleischer savnet vinterbekledning som var varm, funksjonell og feminin - på én gang. Så sent som på starten av 2000-tallet var dette som utopi å regne. Derfor var mange av oss pent nødt til å svelge forfengeligheten der vi vandret rundt som stappede Michelin-menn i forsøket på holde oss varme. Som utgangspunkt for Majas skoleoppgave ved Universitet i Edinburgh skulle «problematikken» gi liv til det som er blitt blant Norges mest omtalte design- og kleseksporter.

Berømt nisjémerke

Mange kalde vintre har passert siden 2004 og på veien har Maja fått selskap av venninnen Thea Sundell. Reisen har ikke kun vært en isdans på kunstløpskøyter, men sammen har de skapt en merkevare som i dag er ettertraktet av frosne kvinnekropper verden over. Med tålmodighet og tro på egne idéer har Maja og Thea tatt tiden til hjelp og vokst i sitt eget tempo. Fornuftig og langsiktig – akkurat som den tidløse og varige bekledningen de skaper. Fra å være et anerkjent nisjemerke ble Fleischer Couture omfavnet av rikspressen en desemberdag i 2012. Berømmelsen over natten var takket være et velkjent Hollywood-fjes på norgesbesøk. Merkevarer på kjendiskropper gjør naturligvis sitt med etterspørselen og siden har flere fulgt Sarah Jessica Parkers eksempel. Livet er fullt av lykketreff og tilfeldigheter, men dette var blant de som havner i kategorien «velfortjent». For selv om kjendiser har bidratt til å sette Fleischer Coutures dunjakker på kartet, står produktene – håndverket, materialene og designet - fjellstøtt på egne ben.

Fleischer Couture hos At home Oslo

I takt med økt etterspørsel og større eksponeringen har Fleischer Coutures etter hvert velfylte produktutvalg vokst. De ikoniske dunjakkene har fått selskap av undertøy, gensere, ullbekledning og tilbehør. Fellesnevnerne er vakre linjer, feminine uttrykk og myke materialer i verdensklasse. Gåsedun, merinoull, reinsdyrskinn, silke, kasjmir og alpakka; her det bare å pakke seg inn og bli der resten av vinteren. Følelsen må oppleves – kom innom oss hos At home i Oslo for å prøve selv. Vi gleder oss til å se deg!

Bli bedre kjent med Fleischer Couture og vårt utvalg signert merket her.